Biografie

Personal medical trainer/lifestylecoach/voedingscoach Sandra van de Kamp (geboren op 1 december 1974) is samen met haar partner en compagnon Imro Beuk directeur van het bedrijf Balance Personal Training in Zeist, dat bestaat uit en team van 6 zeer goed opgeleide, ervaren en gepassioneerde personal coaches.

Sandra startte in 2004 haar bedrijf One Two One Personal Training. In 2005 besloot zij om samen met Imro onder de naam Balance Personal Training de krachten te bundelen. Van 2005 t/m februari 2011 werkten zij binnen 6 verschillende sportclubs in midden Nederland; voorheen Better Bodies, later overgenomen door Sportcity. In maart 2011 openden Sandra en Imro in Zeist hun eigen personal training- en lifestylecentrum. Hier geven zij met hun team personal training en small group training

De benaming personal trainer schiet inmiddels behoorlijk te kort. Sandra is naast personal trainer vooral ook leefstijlcoach, voedingscoach , vitaliteittherapeut, medical trainer en atletenbegeleidster. Tegenwoordig wordt zij vaak betiteld als “shape-specialist”. Sinds Sandra met succes een fitnesswedstrijdcarriere heeft opgebouwd (o.a. 1e plaats NK, 2e plaats EK en 3e plaats WK), wordt zij regelmatig benaderd door vrouwen (en mannen!) om doelgericht het lichaam te shapen tot de gewenste vorm bereikt is.

Sandra’s enthousiasme, energie en passie voor haar vak en voor haar medemens zijn typerend voor haar.  Mede daarom werd zij in maart 2011 beloond met een Phenomenal Women Award van de "It’s me foundation"; een award voor vrouwen die inspireren, motiveren en kennis overdragen. 

Sinds 2013 is Sandra het gezicht in de campagne "Eigen Kracht"  van de Nederlandse Dopingautoriteit. Het is altijd haar doel geweest om te laten zien wat je kunt bereiken dmv voeding, training, rust en motivatie, dus zonder enig gebruik van middelen. Gevraagd worden voor deze campagne, is voor haar dan ook een grote eer!

In 2005 was Sandra op televisie te zien als coach in het SBS6 programma "De Afvallers". In 2013 was zij 3 maanden lang dagelijks te zien als coach/trainer bij "The Biggest Loser Holland", eveneens bij SBS6. 

In 2016 is Sandra president geworden van de INBA Netherlands, de bond voor Natural Bodybuilding. Zij zet zich met deze bond in voor bodybuilding- en fitnessatleten die er bewust voor kiezen om natural te blijven en dus geen (verboden) middelen gebruiken. Deze atleten verdienen een eerlijk podium! www.inbanetherlands.nl

bron foto: :http://www.sbs6.nl/programmas/the-biggest-loser-holland

Sandra in de campagne Eigen Kracht, hier op de Walters Cup in Ettenleur op 12 mei 2013